Chateau des Edelins

Chateau des Edelins
Chateau des Edelins

Wanneer zijn we open? Bijna altijd!

Omdat het hier in de zomer en in de winter goed toeven is, omdat wij hier altijd zijn (nee, we hebben geen huis meer in Nederland) en omdat gasten in huis hebben ook gewoon heel gezellig is, zijn we het hele jaar open.
Natuurlijk nemen we ook wel eens een paar weken vakantie. Meestal aan het begin van de winter, om samen met Sinterklaas in Nederland te zijn (krijgen de meisjes een beetje NL cultuur mee). Ook doen we wel eens een grote klus, zo'n chateau is nooit af(...), en dan is het hier voor gasten niet leuk. Maar eigenlijk bent u altijd welkom.

In de winter komen mensen vaak een kleine week: lekker ontspannen bij de haard, wandelen, kerstsfeer in Vichy, Moulins of Clermont Ferrand, er is genoeg te doen. Ook hebben we in de winter (Franse) bedrijven die komen vergaderen en/of teambuilden. We hebben een goede klant, wiens naam ik niet zal noemen omdat dat misschien niet zo chique is (hij verkoopt wereldwijd zijn extreem dure tassen en koffers, druk voorzien van het logo...) en zij komen nu al een paar jaar zeer regelmatig bij ons - daar zijn we best trots op.

Vanaf begin april tot eind oktober is het hier druk. Voor zover je van 'druk' kunt spreken, als je met 10 tot 15 personen 4 hectare kunt verdelen - er is plek genoeg.
Dan hebben we hier veelal vakantiegasten en ook hen zien we regelmatig terug: dat is voor ons echt een compliment. Mensen maken soms een doorreis-stop van 1 nacht en komen het jaar erna een week. En zo is ook de herfstvakantie ons heel dierbaar, omdat we dan al jaren twee neven met hun families over de vloer krijgen, die zo langzamerhand veel meer zijn dan zomaar gasten.

Voor ons is het jaar heel afwisselend en daardoor leuk. En dat is natuurlijk ook belangrijk...